HTML

Horn Volán Zrt. - ÚÚgy szeretném, úúgy akarom!

Néhány szót rólunk: Jelenleg egy három főből álló társaság vagyunk, akik a munka, a suli és az élet dolgai mellett szívesen tekerésznek szabadidejükben szerte az országban, s olykor azon kívül is. Amint lehetőségünk nyílik rá városon kívül tekerünk, hiszen vidéken jobb a levegő és szebb a környezet. Ezért vagyunk "Volán" bringások. Volánbuszokat és vonatokat megszégyenítő távolságokat szoktunk megtenni nyáron számunkra járható, baráti útvonalakon. Fő útvonalunk Budapesttől északi irányba húzódik Dunakeszi-Göd-Vác útirányon át Esztergomon keresztül Szlovákiáig. Célunk túrázásaink, élményeink bemutatása képekben és szavakban, mellyel remélhetőleg minél többek kedvét hozzuk meg a tekeréshez. Ha szívesen csatlakozna hozzánk bárki, szívesen látjuk és örömmel vesszük érdeklődését! Társaságunk előrehaladásában a legmodernebb és legfejlettebb technika áll rendelkezésre. (legalábbis igyekszünk) Persze a fejlődés sosem áll meg... :) Az egy nap alatti távolságok terén 250,4 km volt a csúcs, amit hajnali 2:00-től 20:15-ig vittünk véghez 2008 Augusztusában Bp-Zselíz (SK) között oda-vissza. Ha kedvet kapnál a túrázáshoz és szívesen csatlakoznál egy rutinos csapathoz, akkor szívesen látunk köreinkben.

Friss topikok

Linkblog

Fotelbringa tesztelése az A.M. Bringa telephelyén (2009.02.07.)

hornvolan 2009.02.08. 14:20

Magunk között már többször is felmerült a kérdés: vajon hogyan működhetnek, milyen kényelmesek, milyen menettulajdonságokkal rendelkeznek és mibe kerülhetnek ezek a járművek. Ezen kérdések megválaszolásának céljából elmentünk Budakalászra a Tanító utcába, ahol lehetőségünk volt próbára tenni a számunkra legideálisabb (alacsonypadlós:) fotelbringát a TW-Bents által gyártott Arrow tipust...

Az ilyen gépekről azt érdemes elsősorban tudni, hogy gyártásuk nagyon kis darabszámban történik és szinte csak megrendelésre hoznak. (Persze van kivétel) Az áruk ezért horrorisztikus... Ez a képen látható tipus a legolcsóbb a kínálat közül, pedig ez háromkerekű (Trike). A többi kétkerekű fekvőkerékpárok átlagosan olyan 5-600 ezer Ft körül mozognak, de akadnak drágábbak is... Na lényeg a lényeg, hogy ezt 300-ért kínálják és nagyon sok olyan dolog van benne, ami a hosszútávú bringásoknak kell (Nekünk) :D

Természetesen viszonylag "kedvező" ára még nem jelenti azt, hogy meg is fogjuk venni, de az erről szóló tárgyalások, egyeztetések és kalkulálások már folyamatban vannak:D Amit konkrétan ez a gép tud, az a nagyon jó kanyarstabilitás, hiszen nagy sebességnél sem kell attól félni, hogy felborulsz vele. Az első két 20'-os keréken lévő 2 db mechanikus tárcsafék meg azonnal reagál tökéletes biztonságot nyújtva:)

Nem megijedni, nem rokkantam meg:D A boltos srác meséli, hogy sokan elsőre rokkantnak hiszik ezzel az embert:) Erre nem tudtam mit mondani... A fékről még annyit érdemes tudni, hogy a fékkarokon van egy gomb ami kézifékként szolgál! Ülése iszonyatosan kényelmes pedig még a fejtámla sem volt itt felszerelve, de az árban az is benne van, úgy mint a csomagtartó. A váltó pedig a kormány két végén található, ami értelemszerűen és könnyen kezelhető.

A mérnökúr is egy jót tespedett a járműben, miközben alaposan szemügyre vette: "Vajon elég kényelmes lenne-e egy Balaton körüli körjáratra, ahol ebben kell majd aludni...? Hmm..." Nekem azért elárulta: "Just like this Brett!" Véleményem szerint ezzel lenne a legideálisabb a Balaton körül tekerni, mert így nincs gond a szállással és a kényelemmel. Természetesen azért a hagyományos szóló bringa is jó lesz erre, hisz ennek vételéről még nincs szó. Egy biztos: A hangulat és az élmény feledhetetlen lesz!! Ja és utánfutó mindenképp fog kelleni a sok élelemnek, pokrócnak és strandos kellékeknek:)

Hasznos és tanulságos kis tesztelés volt:)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hornvolan.blog.hu/api/trackback/id/tr75930068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jani84 2009.03.22. 09:41:44

Hááát, mit ne mondjak, elég érdekes járgányok, főleg a háromkerekű :)

hornvolan 2009.03.23. 12:22:52

Hidd el egyszer érdemes lenne Neked is kipróbálnod ezt. Majd egyszer elviszünk. Járműbemutató hamarosan lesz, úgyhogy lassan hozd fel a verdát Győrből.
süti beállítások módosítása