HTML

Horn Volán Zrt. - ÚÚgy szeretném, úúgy akarom!

Néhány szót rólunk: Jelenleg egy három főből álló társaság vagyunk, akik a munka, a suli és az élet dolgai mellett szívesen tekerésznek szabadidejükben szerte az országban, s olykor azon kívül is. Amint lehetőségünk nyílik rá városon kívül tekerünk, hiszen vidéken jobb a levegő és szebb a környezet. Ezért vagyunk "Volán" bringások. Volánbuszokat és vonatokat megszégyenítő távolságokat szoktunk megtenni nyáron számunkra járható, baráti útvonalakon. Fő útvonalunk Budapesttől északi irányba húzódik Dunakeszi-Göd-Vác útirányon át Esztergomon keresztül Szlovákiáig. Célunk túrázásaink, élményeink bemutatása képekben és szavakban, mellyel remélhetőleg minél többek kedvét hozzuk meg a tekeréshez. Ha szívesen csatlakozna hozzánk bárki, szívesen látjuk és örömmel vesszük érdeklődését! Társaságunk előrehaladásában a legmodernebb és legfejlettebb technika áll rendelkezésre. (legalábbis igyekszünk) Persze a fejlődés sosem áll meg... :) Az egy nap alatti távolságok terén 250,4 km volt a csúcs, amit hajnali 2:00-től 20:15-ig vittünk véghez 2008 Augusztusában Bp-Zselíz (SK) között oda-vissza. Ha kedvet kapnál a túrázáshoz és szívesen csatlakoznál egy rutinos csapathoz, akkor szívesen látunk köreinkben.

Friss topikok

Linkblog

Kamaraerdő tour (2009.03.23.)

hornvolan 2009.03.23. 20:33

Elég furee-n indult ez a túra, ugyanis Norbival a szerviz előtt találkoztunk, mert aznap egyszerre "adtuk le" szóló járgányainkat egy kis utómunka céljából és úgy döntöttünk, hogy kihasználjuk a nap további részét... Elindultunk tehát Kamaraerdő felé, s annyira belefeledkeztünk a tekerésbe, hogy az első kép már a végállomáson készült. Amúgy Kamaraerdő irányába csak egy pihenőhelyünk van, mégpedig a Lánymányosi hídnál. Több nem is szükséges, hiszen az odaút mindössze 18,6 km.

Beálltunk a szemerkélő eső elől, ami olykor esett, olykor nem... Annyi mázlink volt, hogy csak szitálás volt...ekkor még.

A nemrég felépített kamaraerdei lakópark. Nagyon szép és vonzó hely, de ugyanakkor többnyire gazdagok által lakott övezet.

Sajnos mire elindultunk a kb. 10 perces pihenő után, eléggé fújt a szél, de legalább az eső mérséklődött. Elgurultunk gyorsan még a tóhoz és onnan indultunk el visszafelé, de előbb még pár képet készítettünk:)  

A résztvevők, azaz mi. Itt már láthatóak rajtam (bal oldalt) a fáradtság jelei, hisz ez a hétvége jó mozgalmas, de ugyanakkor tartalmas is volt.

A híres kamaraerdei tó, melynek partja számos alkalommal adott már helyet számunkra nyáron és kora ősszel a piknikezésre:) Azt hiszem ezen alkalommal aligha ültem volna ki szívesen ide. Sebaj, lesz még jó idő!!!

 Visszefelé a "sztrádától" a Lágymányosi híd-ig Norbi vette át a volánt, s közben próbáltam fotózni több, kevesebb sikerrel... Nagyon nehéz volt fotózni így menetközben, ilyen fényviszonyok mellett. Ekkor már esteledett, s még képstabilizátorral is ez volt a maximum amit ki tudtam hozni ebből a fotómasinából.      (Nikon Coolpix S50C) 

Nem sokkal a kép készítése előtt leszakadt a jobb első (alsó) villogónk, ami egy gyenge minőségű műanyag heveder miatt volt. Amúgy visszafelé a Kamaraerdő felé vezető úton folyamatosan tartottuk a 40 km/h-s sebességet, amin magam is meglepődtem, hiszen az út minősége nem éppen volt makulátlan...

 

Ismét a Lágymányosi hídnál (Dombóvári útnál) járunk, ahonnan hamar elüldözött minket az eső, ugyanis ekkor erősebben rákezdett...de ez talán látszik is. Ezt követően hazafelé nem a Népliget, hanem a BME felé mentünk egészen a Batthány térig. Addigra ugyanis már elállt az eső és kedvünk támadt pár kép készítéséhez.

Parlament az éjszakában.

Ezek a képek önmagukért beszélnek:) Tehát no komment.

A járművünk (vagy ahogyan csak mi hívjuk: a 415-ös) műszerfala:D

Ez a felemás kiruccanás végül 41 km-esre sikeredett, melyről összességében úgy tudok nyilatkozni, hogy viszonylag szerencsésen megúsztuk. Mármint az esővel...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hornvolan.blog.hu/api/trackback/id/tr631021016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása